Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kriolipoliza 1 aplikator  (trebuh)

Kriolipoliza je trenutno najsodobnejši estetski postopek za neboleče odstranjevanje trdovratnih maščobnih oblog, ki jih ne moremo uspešno odpraviti z vadbo in uravnoteženo prehrano. V postopku z napredno tehnologijo gretja, hlajenja in vakuuma varno zamrznemo maščobne celice in pospešimo njihovo naravno izločanje. Ko so maščobne celice nekaj minut podvržene ohladitvi do – 11° Celzija, odmrejo in razpadejo in  se skozi limfni in krvni obtok izločijo iz telesa. Kriolipoliza je trenutno najnovejši postopek v svetu, s katerim dokazano učinkovito odstranimo maščobo na mestih, kjer je to najtežje. Terapija lahko učinkovito nadomesti invazivne in boleče kirurške postopke, kot je liposukcija.

Kaj je tehnologija Coolslimming™ Fat Freezing Technology?

Coolslimming™ tehnologija je postopek zamrzovanja maščobnih celic, z namenom, da se znebimo trdovratnih maščobnih oblog. S tretmajem kontrolirano zmrzujemo maščobne celice in s tem dosežemo trajno zmanjšanje števila maščobnih celic v podkožnih tkivih, brez poškodb drugih tkiv ali celic.

Kako deluje Coolslimming™ tehnologija?

Coolslimming™ tehnologija ima integrirane kar tri tehnologije v enem, tehnologijo segrevanja z infrared svetlobovakuum tehnologijo in tehnologijo počasnega zamrzovanja. Na dogovorjen predel, kjer je nakopičena trdovratna maščoba namestimo usterzno velik aplikator. Aparat je druga generacija tovrstnih aparatov in ima novejšo inovativno tehnologijo, ki je  skladna z evropskimi standardi in certifikatomTÜV.

Združuje 3 tehnologije v enem postopku :

  • Infrared segrevanje – s segrevanjem ločimo maščobne celice iz krvi in pri zamrzovanju obdelujemo samo maščobne celice
  • Vakuum tehnologija – vakuum vsrka označeni predel telesa in ga skozi postopek ohlajanja nežno masira, da ohranja prekrvavitev
  • Zamrzovalna tehnologija – zamrzne maščobne celice do največ – 11° Celzija

Ta proces učinkovito zamrzne odvečne maščobne celice na mestu terapije in sproži njihovo odmrtje, brez povzročanja škode drugim – normalnim celicam. Odmrle maščobne celice se varno odstranijo iz telesa skozi krvni in limfni obtok. Rezultat teh procesov je postopno zmanjševanje debeline podkožnih maščob v predelu, ki ga obravnavamo. Med postopkom se običajno odstrani od 25 do 30 % maščobnih celic. Na ta način dosežemo dolgotrajno vidne in merljive rezultate oblikovanja telesa, brez kirurškega posega.

V Whb Institutu vsako stranko obravnavamo individualno. Na posvetu pred posegom se bomo pogovorili o vaših željah in si skupaj zastavili cilj, ki ga želimo doseči s terapijami. Pred prvo terapijo bomo izmeril obseg obravnavanega predela, ga tudi slikali prej in potem, saj bomo le tako lahko pokazali dosežen rezultat.

Pred začetkom terapije bomo označili predel, kjer je nakopičena odvečna maščoba. Pokrili ga bomo s posebno krpico, ki je namočena v snov proti zamrzovanju kože, preko nje pa še ustrezno velik aplikator. Aplikator s pomočjo nežnega vakuuma ustvari kožno gubo, kožno gubo najprej z infrared toploto segreva do 40° Celzija – aplikator se obarva rdeče, po 3-5 minutah segrevanja se aplikator obarva zeleno in začne se postopno ohlajanje/zamrzovanje maščobnih celic na od -5 do -11° Celzija. Celoten postopek traja med 30 in 50 min.

Kdaj bodo vidni učinki postopka  Coolslimming™ tehnologije?

Proces odmiranja maščobnih celic traja več tednov. Začetni učinki so vidni že po dobrih 2 do 3 tednih in se nadaljujejo do 3 mesecev po posegu. Rezultati kriolipolize s Coolslimming™ tehnologijo so dolgotrajni in po zaključku terapij stabilni.

Je kriolipoliza s Coolslimming™ tehnologijo varna?

Postopek kriolipolize je popolnoma varen.

Za koga je primerna terapija?

Terapija je primerna za zdrave osebe, ki jih motijo trdovratne lokalizirane maščobne obloge na trebuhu, bokih, stegnih ali zadnjici.

Za koga kriolipoliza ni primerna?

Kriolipoliza ni primerna za nosečnice, doječe mamice, osebe z diabetesom, obolenji ledvic in jeter, prav tako ni primerna za vas, če ste preobčutljivi na mraz. Kriolipoliza prav tako ni primerna za osebe s srčnim spodbujevalnikom, za osebe, ki se soočajo s kardio-vaskularnimi obolenji, bolnike z rakom, dermatitisom, za mamice, ki so imele carski rez, ali osebe z večjimi brazgotinami.

Je terapija boleča?

Postopek krioterapije ni boleč, saj gre za neinvazivno terapijo. Lahko pa v prvih nekaj minutah terapije, med počasnim ohlajanjem tkiva in delovanjem vakuuma, ki ustvarja maščobno gubo, čutite rahlo neprijeten občutek, ki kmalu izgine. Med trapijo se stranke sprostijo, berejo revije, nekatere tudi zaspijo.  

Kako poteka okrevanje po terapiji?

Po opravljeni terapiji se lahko nemudoma vrnete k vsakodnevnim aktivnostim, saj terapija ne zahteva daljšega regeneracijskega časa. Lokalno lahko na obravnavanem mestu opazite prehodno rdečico, povečano občutljivost na dotik ter manjšo izboklino, ki je posledica delovanja vakuuma. Vsi simptomi so kratkotrajnega značaja in kmalu izginejo.

Kdaj so vidni rezultati?

Rezultati so vidni po treh do sedmih tednih, ko telo izloči odmrle maščobne celice. Med postopkom se običajno odstrani okoli 25 do 30 % maščobnih celic. 

Kako pogosto izvajamo trapijo in koliko terapij je potrebnih?

Število terapij je odvisno od količine in vrste maščobe. Ponovimo ga lahko do 4krat, v 4 tedenskih presledkih, kadar gre za isto obravnavan predel maščobnih oblog.

Na katerem delu telesa se lahko izvaja postopek kriolipolize?

Kriolipolizo lahko izvajamo na predelih, kjer je dovolj lokalizirane maščobe. Običajno so to trebuh, boki, stegna in zadnjica, hrbet, nadlahti.

Kaj se zgodi, če po terapiji ponovno pridobim na teži?

Pozitivni učinki kriolipolize s Coolslimming™ tehnologijo prinaša zadovoljstvo s svojim videzom. Običajno vas to le še spodbudi k še boljši skrbi za svoje telo. Če bi ponovno pridobili več telesne teže, se bo maščoba bolj enakomerno razporedila po vsem telesu in se ne bo spet nakopičila le na področju, na katerem smo izvedli postopek.

    Naroči se na e-novičke

    Subscribe to the updates!